Бързо облекчение при хемороиди

Лекувайте хемороидите и фисурите си с Хемоклин, който е с доказана ефективност.

Какво представляват хемороидите?


Хемороидите, обикновено приемани за тема табу, са много по-чесHaemorrhoidsто срещани отколкото мислим. Засягат приблизително 50% от хората - както мъжете, така и жените.

 

Хемороидални възли има всеки. Те осигуряват физиологичното затваряне на аналния отвор. Хемороидалните възли могат да създадат проблеми, ако  се възпалят и  уголемят. Това се случва, когато кръвоносните съдове в  хемороидалните възли набъбнат поради прекомерен натиск, упражняван върху отслабената съединителна тъкан.  Такова свръхналягане се получава при напъване. Фактори, които допринасят  за поява на хемороиди са затлъстяване, нередовно хранене, хроничен запек, бременност и анален секс.
Кликнете тук, за да се уголеми снимката.

 

Има два вида хемороиди - вътрешни, които са разположени в ануса и външни, които излизат извън ануса.
Вътрешните хемороиди обикновено са по-малко болезнени и хората, които страдат от тях могат дори да не знаят, че имат хемороиди. Външните хемороиди са свързани с голям дискомфорт.

 

Аналните фисури са цепнатини по лигавицата на аналния канал, които често се бъркат с хемороиди поради аналогичната симптоматика. Усеща се болка, сърбеж, парене. Може да има и кръв в изпражненията. Аналните фисури, тъй като са цепнатини, не могат да набъбнат и да излязат извън ануса.
Хемороидите и фисурите са свързани със сериозен дискомфорт, но не са опасни или животозастрашаващи. Симптомите могат да изчезнат за няколко дни, но магат да се появят отново, и то още по-силно изразени.

 

Инфектираните хемороиди могат да причинят сериозни усложнения.

 

Не отлагайте дълго преди да започнете лечение с Хемоклин. Колкото по-бързо започнете лечение, толкова по-добри са шансовете за оздравяване.